over ons

TRAPFESTIVAL 1973

EPOP FESTIVAL 1999

STICHTING EPOP 2014

dE geschiedenis van stichting epop

 

Het begin: Trapfestival

In 1973 werd het nieuwe jongerencentrum De Trap geopend. Om de Eper bevolking te tonen wat de jongeren daar doen werd door die jongeren een open dag georganiseerd, het eerste Trapfestival. Het Trapfestival is georganiseerd tot 1992. In 1994 en 1995 organiseren Mamuze en Stichting Koppel een jongerenfestival rond Koninginnedag. In 1996 en 1997 keert het Trapfestival terug nu georganiseerd door Jongerencentrum Maddox. In 1998 was er geen festival.

 

Epop Festival

Toen in 1998 het integrale jeugdbeleid Epe werd samengesteld (verricht door Spectrum) is tijdens de onderzoeksfase gebleken dat het gros van de jeugd in de gemeente nog steeds grote belangstelling heeft voor een (muziek)festival. Daarom start Stichting Koppel in 1999 met het Epop Festival dat sindsdien elk jaar heeft plaatsgevonden.

 

 

Stichting Epop

In 2014 is Stichting Epop opgericht en is de organisatie van Epop Festival hierin ondergebracht. Stichting Epop gaat verder dan alleen Epop Festival. In het kort: Muziek voor iedereen. Voor iedereen betekent dat we een brede programmering nastreven. Voor iedereen betekent daar waar mogelijk gratis, anders laagdrempelig. Voor iedereen betekent voor liefhebbers maar ook voor uitvoerenden.

De programmering richt zich niet op bekende uitgekauwde namen maar is een mix van interessante, uitdagende en verrassende artiesten en muzikale projecten. Stichting Epop is vernieuwend, niet volgend en neemt daarmee een unieke plaats in de regio Epe en Gelderland.

 

Evenementen Stichting Epop

De Popquiz

Epop in de Kerk

Epop Festival

Zomeravondconcert

 

 

 

 

CONTACT & SOCIAL MEDIA